ORGANIZATORI

DESPRE NOI

Organizarea concursului Raw Meteo se datoreaz─â unei ini╚Ťiative pornite din partea a patru grupuri pasionate de fenomenele severe:

  • Asocia╚Ťia Fotografi Hai-Hui
  • Furtuni Rom├ónia
  • Severe Weather Alert-S─âlaj
  • Meteo NORD-EST

Asocia╚Ťia Fotografi Hai-Hui a fost ├«nfiin╚Ťat─â cu scopul de a ├«ncuraja nu doar fotografia dar, ╚Öi pentru a promova locuri ╚Öi peisaje mai pu╚Ťin cunoscute, din Rom├ónia, pentru a sus╚Ťine oameni ╚Öi comunit─â╚Ťi de oameni, pentru a spune pove╚Ötile lor frumoase prin imagini ╚Öi texte, pentru a aduce un surplus educa╚Ťiei acolo unde acesta este cerut ╚Öi pentru a da fotografiei un alt rol, de sprijin, ├«ncurajare, ajutor, pornind de la o motiva╚Ťie simpl─â: Fotografia une╚Öte oameni!.

Facebook: https://www.facebook.com/fotografihaihui

Instagram: https://www.instagram.com/fotografihaihui

Comunitatea Furtuni Rom├ónia a luat fiin╚Ť─â ├«ntr-o noapte de martie a anului 2014, din dorin╚Ťa de a crea o agora a pasiona╚Ťilor de fenomene meteorologice. Cum era de a╚Öteptat, grupul a suscitat un real interes la nivel na╚Ťional ╚Öi nu numai, de vreme ce la momentul vorbirii, num─âr─âm deja peste 44000 de membri. Ulterior cre─ârii grupului, am lansat ╚Öi asociat ╚Öi pagina a c─ârei menire este de a interac╚Ťiona cu publicul, bucur├óndu-se, poate, de o popularitate crescut─â ├«n raport cu grupul, cel din urm─â fiind privat. Evident, specul├ónd caracterul public al paginii, am hot─âr├ót sa diversific─âm post─ârile, astfel c─â pute╚Ťi reg─âsi prognoze, articole educative, dar ╚Öi o galerie foto spectaculoas─â. Acum. Ce facem? Concret, urm─ârim orice fenomen prezint─â interes ╚Öi ├«n m─âsura disponibilit─â╚Ťii, analiz─âm, prognoz─âm ╚Öi evident, ie╚Öim pe teren pentru observa╚Ťii, ├«ncerc├ónd un exerci╚Ťiu – dac─â dori╚Ťi – al fenomenului de stormchase, at├ót de popular ├«n SUA, p─âstr├ónd propor╚Ťiile, evident. De altfel, ne bucur─âm ╚Öi de reactivitatea membrilor, adesea esen╚Ťial─â pentru concluzii.┬á

Facebook:  https://www.facebook.com/FurtuniRomania

Instagram: https://www.instagram.com/romania.storms

Severe Weather Alert-S─âlaj este un proiect ├«nfiin╚Ťat ├«n data de 28.05.2019, dup─â furtuna cu grindin─â de mari dimensiuni care a f─âcut ravagii ├«n ora╚Öul Zal─âu ╚Öi alte zone din jude╚Ť. Scopul proiectului este de a informa oamenii din jude╚Ťul S─âlaj ├«n leg─âtur─â cu starea ╚Öi prognoza vremii, dar ╚Öi de a oferi informa╚Ťii din punctul de vedere al educa╚Ťiei meteorologice (lec╚Ťii pe diferite teme, analize etc). Punctul ,,forte” al proiectului este monitorizarea fenomenelor severe, membrii echipei ie╚Öind pe teren (la v├ón─âtoare de furtuni), analiz├ónd ╚Öi oferind informa╚Ťii vitale comunit─â╚Ťii ├«n leg─âtur─â cu evolu╚Ťia evenimentelor. Recent, ├«n data de 14.05.2022, Severe Weather Alert-S─âlaj a devenit ONG. Momentan, SWAS poate fi g─âsit doar pe Facebook, acolo fiind postate toate informa╚Ťiile ╚Öi activit─â╚Ťile din cadrul proiectului. ├Än cadrul acestuia activeaz─â 3 membrii: Mihai Cri╚Öan (fondatorul proiectului), Sergiu Pavel ╚Öi Andreea Pop. SWAS de╚Ťine o re╚Ťea de sta╚Ťii automate private, amplasate ├«n puncte strategice din jude╚Ť, acestea fiind 27 la num─âr ├«n acest moment.

Facebook:  https://www.facebook.com/Severe-Weather-Alert-Salaj-103171011387730/

Instagram: https://www.instagram.com/severe_weather_alert_salaj

Comunitatea METEO NORD-EST. Creat─â pentru colectarea de imagini, informa╚Ťii de pe teren, la 1 august 2015, pentru jude╚Ťele Suceava ╚Öi Boto╚Öani. ├Än prezent, cre─âm analize, prognoze neoficiale pentru toat─â regiunea de Nord a Moldovei, cu acurate╚Ťe destul de ridicat─â. ├Än acela╚Öi timp, contribuim la o c├ót mai bun─â educare a popula╚Ťiei din Nordul Moldovei, pentru a con╚Ötientiza impactul schimb─ârilor climatice asupra vie╚Ťii de zi cu zi.

Facebook: https://www.facebook.com/MeteoSuceava.Botosani